Terugblik Alumni Talk | Cyber Security & AI

, 21 maart 2024

Photo: Jacqueline Fuijkschot

Reflectie op onze Alumni Talk: Cyber Security & AI

Afgelopen woensdag kwamen onze alumni-leden samen op de historische locatie van Arminius voor een veelzijdige verkenning van het thema Cyber Security & AI.

De National Security Officer bij Microsoft, Jelle Niemantsverdriet, opende de avond met een keynote presentatie. Jelle Niemantsverdriet dook dieper in de verschillende tactieken die hackers gebruiken om systemen binnen te dringen en in het veranderende landschap van cyberdreigingen, waarbij hij benadrukte hoe AI meer geavanceerde cyberdreigingen mogelijk maakt. Desalniettemin sloot hij af met een positieve noot, waarbij hij wees op de ondersteuningssystemen die beschikbaar zijn voor verbeterde gegevensbescherming en gebruikersveiligheid.

Later sloot hij zich aan bij onze paneldiscussie samen met Thijs van Ede, Assistent-professor aan de Universiteit Twente, en Bas Dunnebier, Hoofd van de Unit Weerbaarheid van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Deelnemers deden actief mee aan peilingen en stelden vragen via Mentimeter, waarmee zij de discussie van ons dynamische panel vormgaven.

Het waarborgen van veiligheid en cyber security is een gedeeld doel

De sprekers benadrukten het belang van samenwerking tussen academische, private en publieke instellingen bij het streven naar de gemeenschappelijke doelen van veiligheid en cyber security. Gedurende het paneldiscussie werden de voorbeelden van Bas Dunnebier benadrukt, die lieten zien dat het confronteren van de complexiteit van cyberaanvallen verbeterde partnerschappen vereist. Als reactie daarop ging Thijs van Ede dieper in op de cruciale rol van het academische programma bij het voorbereiden van de volgende generatie professionals op het gebied van cyber security en AI.

Na de levendige discussie genoten de deelnemers van drankjes en hapjes. Door in contact te komen met sprekers en mede-alumni, wisselden ze in een gezellige setting inzichten en indrukken uit over het evenement.

Vind hier de foto's van het evenement.