Members in the Spotlight

Alex de Vries, 22 juni 2023

"Een geweldige zomeravond met geweldig gezelschap!" Sophie reageerde op onze Instagram-post over het interview dat we met haar hadden gedaan. We waren het eens.

Ze leidde ons naar het dakterras van haar kantoor met een prachtig panoramisch uitzicht. Hoewel de dagen korter werden, verlichtte de glinsterende avondzon ons gesprek. Het onderwerp van het interview was echter een onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien. We spraken over geestelijke gezondheid en depressie.

Geestelijke gezondheid is een belangrijk onderwerp voor Sophie, omdat ze aan het einde van haar studietijd met depressie te maken kreeg. Uit angst voor de reacties van anderen voelde Sophie dat ze haar gevoelens voor iedereen moest verbergen. Dit liet haar alleen achter om haar gedachten te verwerken.

"Als je op een dak zit en de zon langzaam ondergaat, merk je de verandering eigenlijk niet echt op," beschrijft ze. "Maar als de zon ondergaat, is het ineens donker. En als je geen zaklamp hebt meegenomen en de weg naar beneden niet kent... nou, dat kun je vergelijken met een depressie."

Vanwege haar ervaring en het gevoel dat ze er alleen voor stond, wilde Sophie andere mensen helpen die iets soortgelijks meemaken. Met Maskerclass, haar bedrijf, streeft ze ernaar geestelijke gezondheid tot een benaderbaarder en zichtbaarder onderwerp te maken.

Ondernemerschap was een van de dingen die Sophie hielpen, omdat het haar energie gaf. Maar ze zorgt er altijd voor dat ze genoeg tijd en ruimte heeft voor zichzelf, om bijvoorbeeld na te denken over haar dag of te mediteren.

Als het streven voor Sophie niet langer zinvol aanvoelt, weet ze dat het tijd is om iets anders te doen. Maar op dit moment zet ze zich volledig in voor het collectief verbeteren van de geestelijke gezondheid.

Lees het volledige artikel in ons tijdschrift. (Ga naar 'mijn club' en vervolgens naar 'documenten'.)