Terugblik 2022 Positive Impact Circle

Alex de Vries , 09 december 2022

“Zoals ieder jaar is er weer een groep positive impact-makende alumni van de Erasmus universiteit afgestudeerd. Dat betekent een groeiende community voor onze cirkel.”

Een goed jaar voor goed volk

Berfu Ege is impact-maker in hart en nieren. Ze is bezig geweest voor sociale kwesties als onderwijs en jeugd empowerment, en werd deel van het eerste bestuur van onze Positive Impact Circle zo’n 365 impactvolle dagen geleden. Ze blikt terug op een productief jaar.

“Dit was het eerste jaar voor onze Positive Impact Circle,” vertelt ze. “We hebben vele sessies georganiseerd om te netwerken en om onze strategie te overleggen, om te besluiten hoe we onze ervaringen het beste konden vertalen naar een positieve impact voor andere alumni, studenten en voor onze universiteit.”

Veranderaars verbinden

Een van de dingen die de cirkel doet is evenementen organiseren, om aspirerende changemakers met elkaar te verbinden. Uit alle evenementen die de cirkel in de laatste twaalf maanden organiseerde sprak er één Berfu in het bijzonder aan. “Voor mij was het Mentorship Café een geweldig evenement om iets terug te geven; alumni die zich met positieve impact bezig houden gaven korte mentor sessies aan studenten.”

Het is geen verrassing dat leden van de Positive Impact Circle openstonden om anderen te helpen bij het maken van een impact – dat is wat ze doen. Het zijn mensen die de wereld willen veranderen. Ze zijn lid geworden van de cirkel om hun kans daarop te vergroten, aangezien betekenisvolle veranderingen samen worden gemaakt.

“Ik geloof dat het bestaan van de Positive Impact Circle een gat dicht voor veel van ons,” deelt Berfu. “Want nu kunnen we verbinden en elkaar inspireren.”

Dit gebeurt in een paar dagen

“Momenteel kijkt onze cirkel uit naar het jaarlijkse Positive Impact Dinner op 15 december, en we hopen daar veel geweldige alumni te zien!”