Terugblik Alumni Event Sparta Rotterdam

Alex de Vries, 04 mei 2022

Het kasteel ging in vlammen op.

Dat gebeurde wel vaker, want dit was het vuur der passie, en ‘Het Kasteel’ is de naam van het voetbalstadion waar de alumni club haar meest recente evenement organiseerde.

In de namiddag werden onze leden warm onthaald in de Ridderzaal, waar Rob Westerhof zijn inzicht in voetbal deelde en ons meenam op een reis door zijn verleden. Twee verhalen sprongen daar uit: dat hij assistent-sheriff bij de O.J. Simpson zaak in Amerika werd, en dat hij voor duizenden nieuwsgierige marktbezoekers in China het Sparta clublied zong.

Rianne Schorel vertelde kort over haar carrière als profvoetbalster, welk eindigde door een hersenschudding. Sindsdien heeft ze ‘Move The Brain’ opgericht – een organisatie die anderen met een hersenschudding helpt. Met hun unieke aanpak hebben ze al veel resultaat geboekt.

Na een buffet diner en een bordesfoto kregen we Sparta sjaals, entrée tickets en afbreekbare consumptiefiches. We liepen om het stadion heen en de Jupiler Lounge in. Toen was het veld nog brandende leegte—gevuld louter met verwachting. Terwijl we de gezellige lounge uitkwamen om op onze businessclass plekken te gaan zitten vulde de rest van het stadion zich ook. En toen liepen de spelers het veld op. Vuurwerk verlichtte de rood-gestreepte en de paarse hesjes; Sparta tegen AZ. Als Sparta verloor zouden ze hun plek in de Eredivisie kunnen verliezen.

Na de kick-off begon het spel rustig. Omdat de match naar de avond was verplaatst werd de lucht al gauw donker; op het veld bleef het dag, en in de harten van de fans brandde vuur. Liederen werden gezongen, op drums werd getrommeld. Schoten werden genomen: bij ieder doelschot leek de bal uit een kanon te zijn geschoten recht in de hartslag van de menigte. Van degene die hoopten op een doelpunt en degene die hoopten om een misser kon maar één groep zijn zin krijgen. Net na het begin van de tweede helft kregen de AZ fans hun zin, de één-nul. Sparta vocht hard de rest van de tweede helft om de score gelijk te maken maar het mocht niet baten. Maar toen, in de extra tijd, met geluk, vaardigheid of een combinatie van de twee, kreeg Sparta een penalty. En de explosie die door de arena galmde liet weten: ze hadden die penalty laten tellen.

De uiteindelijke score: 1-1.

Velen van ons waren op visite geweest in de Sparta lifestyle, maar we voelden ons zo thuis.

Tot de volgende, jongens!

Bekijk hier de foto's