MEMBER TALK: Waarom pakken Maurits Grosfeld en zijn team de huizenmarkt aan?

, 12 januari 2022

We lopen in het Euromastpark in Rotterdam. Ik loop hier altijd graag een rondje omdat ik het fijn vind, rustgevend vind, alhoewel is er nu wat achtergrondgeluid, misschien dat je dat hoort.

 

THE EDUCATION

Ik heb gestudeerd aan de Erasmus Universiteit, bachelor bedrijfskunde gedaan, daarna een master Strategic Entrepreneurship. En inmiddels woon ik alweer tien en een half jaar in Rotterdam.

 

WHY HOUSE.NL?

Ik ben House.nl eind 2019 gestart, vanwege de oneerlijke situaties op de huizenmarkt die ik zelf heb ervaren na mijn studie, omdat ik in bedrijfsvastgoed actief ben geweest. Ik merkte daar schimmige praktijken, die praktijken wilde ik op gaan lossen.

 

THE SOLUTION

Ik realiseerde mij dat bedrijfsvastgoed in eerste instantie nog wat lastiger was om te digitalisteren en te standaardiseren, dus ik ben begonnen met bestaande bouw, dus de verkoop van huizen. Toen zijn we het hele aan- en verkoop in kaart gaan brengen, op basis van ervaring die we hebben opgebouwd, om oneerlijke situaties op de huizenmarkt die je op dit moment vindt, bijvoorbeeld tijdens het bieden of voor het inplannen voor een bezichtiging, tegen te gaan. Dat is wat wij doen op het moment.

 

THE GOAL

De komende jaren willen we uitgroeien tot een van de grootste makelaarskantoren, omdat we natuurlijk huizen verkopen, in ieder geval in een nieuwe stijl. Daarmee bedoel ik dat we echt een technologie bedrijf zijn, want technologie en data zorgen er uiteindelijk voor dat in ieder geval de huizenmarkt maar ook andere markten eerlijk kunnen worden. Dat er geen informatievoorsprong meer is, omdat die informatievoorsprong nu dus juist leidt tot oneerlijke situaties. Ik hoop dat we met een aantal jaar in ieder geval ons onder de tien grootste makelaarskantoren kunnen begeven, en dat we er ook trots op kunnen zijn dat we zoveel mogelijk eerlijk en transparant hebben kunnen maken, en dat zowel verkopers en kopers daar voordeel van hebben.

 

WHY THE ERASMUS ALUMNI CLUB?

Ik ben lid geworden van de Erasmus Alumni Club omdat ik het belangrijk vindt netwerk en kennis te combineren. In mijn geval is dat ondernemerschap wat ik erg belangrijk vind. Hoeft niet alleen ondernemerschap te zijn, maar ik vind het mooi om kennis en netwerk met elkaar te combineren, want uiteindelijk kom je alleen samen verder. Dat was voor mij de reden dat ik van meerdere partijen onderdeel ben geworden na mijn studie aan de Erasmus—ook als alumnus.

 

HIS KEY TO SUCCESS

Als je van niets iets wilt opzetten dan zul je vaak onderuit gaan, en ook moeten gaan, om daar weer van te kunnen leren, om daar bovenop te kunnen komen. Je ziet vaak dat mensen die wat tegenslagen hebben gehad stoppen, maar als je juist niet stopt en doorgaat heb je uiteindelijk bepaalde ervaring, waardoor je het weer kan verbeteren en het uiteindelijk wél slagend kan maken. Dat vind ik van belang bij mijzelf maar ook bij andere ondernemers die ik om mij heen zie.