Bestuur

Het uitgangspunt van onze club is het ondersteunen van de ontwikkeling van de Erasmus Universiteit en haar alumni door onderlinge relaties te bouwen, te verstevigen en te onderhouden. Het bestuur van de Erasmus Alumni Club zorgt ervoor deze doelstelling consistent en effectief wordt nagestreefd. Bestuursleden vergaderen eens in de twee maanden om de strategie en de voortgang te overzien. Een aantal bestuursleden nemen deel aan het dagelijks bestuur, dat de uitvoering van de doelstelling in het oog houdt.

Lid van het bestuur worden?

Ben je enthousiast geworden door een van onze evenementen of door mensen die je hebt ontmoet of heb je wellicht een interessant idee? Als je iets wilt doen om de Erasmus Universiteit of de Erasmus Alumni Club te helpen opbloeien, dan kan dat als lid van het bestuur. Interesse kan worden gecommuniceerd naar eac@erasmusalumni.nl of naar de leden van het bestuur. (Posities in het bestuur zijn op vrijwillige basis, en leden ontvangen geen financiële vergoeding voor hun werk.)  

De bestuursleden

Willem Jan Rote, Voorzitter

Willem Jan brengt jaren aan internationale leiderschapservaring mee naar de Erasmus Alumni Club. Na het behalen van een masterdiploma in Business Economics in 1988 werkte hij voor Unilever en later Pepsico. In Europa, Noord-Amerika en Azië vergaarde hij ervaring in leiderschapsposities op verschillende fronten van het bedrijfsleven. Als ondernemer overzag hij bedrijven van verschillende groottes en streeft hij er nu naar innovatie te brengen in de consumptiegoederen sector.

Daniël E. Sikkens, Vice Voorzitter

Verscheidene organisaties, waaronder de Erasmus Alumni Club en ook stichtingen die kunst en ander historisch materiaal bewaren en onderhouden, vertrouwen op Daniël. Hij verkreeg zijn masterdiploma in Law in 1979 en is nu juridisch tussenpersoon en eigenaar van zijn eigen adviespraktijk. Hij heeft uitgebreide ervaring met fusies en overnames, bedrijfstransacties, loopbaanbegeleiding en meer.

“Onderwijs is essentieel, dus voor, door en met studenten en alumni.”

Erika Osinga RA RO, Penningmeester

Voor het verbeteren van de strategische en financiële gezichtspunten van een organisatie kun je bij Erika terecht. Ze heeft ervaring als allround CFO en in gespecialiseerde CFO-functies, en verstevigt bedrijven in het geheel door samen te werken en communiceren met alle niveaus. Ze is eigenaar van haar eigen bedrijf dat ouderen gemakkelijke mondzorg biedt en ze is parttime BKO gecertificeerd docent op de Nyenrode Business Universiteit. Tussen 1990 en 1993 behaalde Erika postdoctoralen in Accounting en in Operational Auditing. 

Laura van Luipen, Secretaris

Sinds het succesvol afronden van haar masters in Law in 1999 heeft Laura meer dan 20 jaar ervaring opgedaan als advocaat en heeft ze zich gespecialiseerd in arbeidsrecht. Als eigenaar en advocaat bij Van Luipen Legal ondersteunt ze haar cliënten door betrokkenheid, duidelijkheid en praktijkgerichtheid. 

“De Erasmus Alumni Club is voor mij een netwerk met veel gezelligheid en inhoud.”

Tobias Goedbloed, Marketing

Tobias spreidt zijn aandacht tussen het creëren van programma’s en het managen ervan. Als ervaren creator, trainer en spreker ontwikkelt hij workshops en belevenissen die mensen helpen bij het maken van positieve verandering. Tobias verkreeg in 2009 zijn Masters in Marketing Management / New Business Venturing en stuurt nu het team dat trainingen levert aan Google in Noord-Europa aan. 

"Voor mij staat de Erasmus Alumni Club voor het verbinden van generaties studenten. Daardoor kunnen zij kennis, wijsheid en ervaring delen. Dat draagt bij aan een beter vandaag en een mooier morgen."

Barbara van Hussen, Erasmus Trustfonds

Barbara is M&A partner en advocaat bij JB Law. Ze behaalde in 1995 haar Masters in Law en heeft in verschillende organisaties ervaring opgedaan als advocaat en partner, met als specialisatie Mergers & Acquisitions (Fusies & Overnames). Barbara is betrokken als bestuurslid in verschillende organisaties en heeft Law gedoceerd in Leiden, Amsterdam en Utrecht.

 “Via de Erasmus Alumni Club kan ik mijn kennis, kunde, ervaring en netwerk gebruiken om net afgestudeerden op weg te helpen in hun werkende leven.”

Erik Teichert, Voorzitter Young Erasmus Circle

Erik studeerde Economics en Business Economics, en behaalde in 2017 zijn Masters diploma in Health Economics. Hij werkt bij IG&H als Health Consultant en Analist, en heeft verschillende posities in besturen bekleed. Erik was Quaestor bij S.S.R.-Rotterdam, medeoprichter en penningmeester van Stichting Rotterdam Studentenstad, en hij is penningmeester van de Leidse Schaakvereniging De Stormpionnen sinds haar oprichting in 2009.