Erasmus Trustfonds & Erasmus Alumni fonds

 

De geschiedenis van de Erasmus Universiteit Rotterdam zelf begint met een groeiend besef van het belang en de kracht van wetenschap. In de meer dan 100 jaar die de universiteit al bestaat is het belang van onderbouwde wetenschap, diepgaand onderzoek en goede educatie alleen maar groter geworden. Om als onderzoek- en onderwijsinstelling op wereldniveau te kunnen blijven presteren is echter wel financiële steun nodig. De universiteit wordt door de overheid ondersteund, maar ook bedrijven en alumni kunnen een belangrijke bijdrage leveren. 

De Stichting Erasmus Trustfonds (voorheen de Vereniging Erasmus Trustfonds) bouwt relaties met potentiële partner-bedrijven en werft daarmee fondsen voor de universiteit. Dit fonds bestaat even lang als de Erasmus Universiteit zelf en heeft over de laatste eeuw veel mogelijk gemaakt voor de universiteit. Er is voor de Erasmus Alumni Club ook een apart fonds opgezet. Momenteel omvat de club circa 2500 leden die betrokken willen blijven bij hun Alma Mater. Via het Erasmus Alumni Fonds kunnen onze leden ook donaties uitbrengen. Bij verdere groei van onze club zal het ook mogelijk worden om een deel van de jaarlijkse ledencontributie te doneren aan het fonds.  De twee fondsen dragen zo bij aan wetenschappelijk onderzoek op wereldniveau en kan daarbij ook jong talent op de universiteit een helpende hand bieden in de vorm van studiebeurzen voor veelbelovende studenten die dit goed kunnen gebruiken. Verder kan via dit kanaal ook de professionele ontwikkeling van medewerkers van het Erasmus worden gestimuleerd, om zo het onderwijs nog een stapje hoger te tillen.

Wilt u meer weten over de projecten die de Stichting Erasmus Trustfonds ondersteunt en de gemaakte impact? Klik dan hier om naar de website te gaan.

Doneren aan het Erasmus Alumni Fonds kan via de rode knop op de site van het Erasmus Trustfonds: