Erasmus Alumni Club x FuckUp Night

Leden kunnen gratis deelnemen - bij aanmelding ontvangen zij een unieke kortingscode.

FuckUp Night

Word jij ook zo moe van al die succesverhalen? Al die perfecte mensen die je voorbij ziet komen op je Instagram en LinkedIn tijdlijn? Geen zorgen: FuckUp Nights heeft de oplossing! Op 2 december kan je bij FuckUp Nights horen over de grootste mislukkingen van inspirerende sprekers. Tijdens deze editie staan stadsmakers centraal. Stadsmakers zijn de pioniers die onze dagelijkse leefomgeving vormgeven. Van ondernemers, creatieven tot beleidsmakers: een stadsmaker heeft een bepalende rol in hoe de stad gevormd wordt. Maar… ook hier gaat wel eens iets mis, met alle gevolgen van dien. Tijdens deze FuckUp Nights komen bedrijfskundige Vincent Taapke, Euromast-exploitant Willem Tieleman en architect Nanne de Ru hun grootste fuckups delen. 

Tijdens de FuckUp Nights worden verhalen van mislukkingen gedeeld, besproken en gevierd. Vallen en opstaan is onderdeel van het leven, dus ook van de politiek. Luister op 2 december naar de eerlijke fuck-ups van politici die hun uiterste best deden, maar waarbij hun goede bedoelingen uitdraaiden op een complete mislukking. Het format is simpel: vier sprekers krijgen precies 8 minuten om hun sappigste mislukking te delen. Na de presentatie mogen het publiek en de moderator al hun brandende vragen stellen. Laten we samen lachen, de sprekers een staande ovatie geven voor hun moed en openheid en leren van elkaars fouten! Deze avond is in samenwerking met Blue City georganiseerd.

De sprekers

Vincent Taapke (1974) is bedrijfskundige en woont in Rotterdam. Na zijn jaren bij Mecanoo Architects en OVG Real Estate richtte hij in 2009 stadsontwikkelaar New Industry Development op. Sindsdien is hij mede-verwantwoordelijk voor toonaangevende herontwikkeling- en nieuwbouwprojecten zoals de Piekstraat, Noordsingel Lofts, Villa van Waning en Scharnier Katendrecht. Vincent is geboren in Rotterdam Zuid.

Nanne de Ru (1976) studeerde architectuur aan de Hogeschool van Amsterdam en het Berlage Instutuut. In 2005 richtte hij Powerhouse Company op, nu een van de meest toonaangevende architectenbureaus. In Rotterdam is het bedrijf bekend van projecten als Floating Office Rotterdam, de Baan Tower en de herontwikkeling van de Codrico fabriek op Katendrecht. In 2015 richtte Nanne de Ru samen met Niels Jansen RED Company op, om nieuwe manieren van projectontwikkeling en opdrachtgeven te onderzoeken. Nanne de Ru wordt gedreven door een constante zoektocht voor kwaliteit en innovatie in projectontwikkeling en architectuur. Hij gelooft dat goed ontwerp de beste manier is om projecten te realiseren die ambitieus, duurzaam, sociaal inclusief en winstgevend zijn.

Ooit had Rotterdamse horeca-koning Willem Tieleman (1958) met zijn broer Aryan 875 man personeel in dienst in meer dan tien horecazaken, waaronder Westerpaviljoen, Hotel New York, Watt en Loos. Nu is hij eigenaar van de Euromast en de restaurants van Jamie Oliver in Nederland, België en Duitsland. Hij verklaart zijn succes eenvoudig: ‘Ik ben goed voor mijn mensen en lever kwaliteit en service. En ik ben ondernemer in de horeca. Dat is wat anders dan een horecaondernemer.’

Programma

19:30 – 20:00      Deuren open
20:00 – 20:45      Presentaties en Q&A
20:45 – 21:10       Pauze met drankjes
21:10 – 22:00       Presentatie en Q&A
22:00 – 23:00      Borrel