Alumnidag 2023: De toekomst van Kunstmatige Intelligentie | SS Rotterdam

Date created: 21 September 2023

In een inspirerende aftrap van de Alumni Dag 2023 op de ss Rotterdam, benadrukte onze moderator Lotte Sluiter het belang van voortdurende educatie. Dit jaar stond het evenement in het teken van de Toekomst van Kunstmatige Intelligentie, een onderwerp van groot maatschappelijk belang dat scherp afstak tegen de historische locatie waar de leden van de club zich bevonden.

Met een indrukwekkende line-up van sprekers, waaronder Jim Stolze, Diederik Gommers, Mathijs Gast, Marcel Van Oosterhout, Tamara Thuis en Sara Okhuijsen, werden de alumni aangemoedigd om deel te nemen aan een dynamisch panel.

Deze gerenommeerde sprekers bespraken aangrijpende en zorgwekkende ontwikkelingen, zoals de toenemende autonomie van technologie, dataprivatisering en ethische kwesties met betrekking tot plagiaat en authenticiteit in het tijdperk van AI. Ondanks de schijnbare overweldiging door deze AI-ontwikkelingen, eindigde de discussie op een positieve noot, waarbij de noodzaak werd benadrukt om leergierig te blijven, kritisch te denken en inzicht te krijgen in hoe we de input en daarmee de output van door AI gegenereerde informatie beïnvloeden.

Naast deze boeiende discussies genoten onze leden van diverse sociale activiteiten, waaronder rondleidingen op het historische schip, spannende Escape Rooms aan boord en opwindende tochten met de Watertaxi Rotterdam. De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue op het dek, waar levendige gesprekken over dit relevante onderwerp bleven voortduren.