Nieuws en Evenementen 26 oktober 2019

Welcome Back 2020

Welcome Back 2020!

Stichting Erasmus Trustfonds en Erasmus Alumni Trust  nodigen alumni die nieuwsgierig zijn naar hoe het er tegenwoordig aan toe gaat op de universiteit ook in 2020 weer uit voor een rondleiding of ontmoeting: Welcome Back!

Er zijn altijd medewerkers en bestuursleden van het Erasmus Trustfonds en de Erasmus Alumni Trust aanwezig, Zij vertellen je graag over lid worden van de Erasmus Alumni Trust of partner worden van het Erasmus Trustfonds. Opgeven kan door een mail te sturen naar eat@erasmusalumni.nl. We kunnen slechts een beperkt aantal mensen ontvangen per gelegenheid. Mocht je met een groep willen komen, neem dan even contact met ons op?

Rondleiding Woudestein

Misschien ken je campus Woudestein nog van jaren geleden. Dan wordt het tijd om je te komen vergapen want waarschijnlijk weet je dan niet dat er tegenwoordig 1000 inwonende studenten, een moestuin, sportcentrum, food court, vijver, parken en winkels te vinden zijn. Dat de bibliotheek volledig is verbouwd en dat we een prachtig glazen studiehuis en grand café hebben waar je zeer goed kunt lunchen, eten of borrelen.
Ton van der Pijl, historicus en oud secretaris van het College van Bestuur, weet alles van de campus en vertelt er graag én boeiend over. Uiteraard eindigen we de rondleiding met een biertje en bitterbal.

14 mei 2020, aanvang 17.00
24 september 2020, aanvang 17.00

 

Rondleiding Erasmus MC

In mei 2018 is het vernieuwde universitair medisch centrum, na een spectaculaire verhuizing, geopend. Van hieruit biedt het Erasmus MC academische zorg, medische opleidingen en wetenschappelijk onderzoek aan. Ook het voormalige Erasmus MC-Daniel den Hoed is nu in de nieuwbouw ondergebracht. Het is een state of the art gebouw, waarin elke patiënt een eigen kamer en badkamer heeft, alle wachtruimten natuurlijk lichtinval hebben en waar overal daktuinen en binnentuinen te vinden zijn. Zeer zeker een bezoek waard en ook hier eindigen we met een drankje.

8 juni 2020, aanvang 17.00
23 november 2020, aanvang 17.00

Rondleiding en meet and greet Erasmus Centre for Entrepreneurship

Het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) is het meest toonaangevende centrum voor ondernemerschap in Europa. ECE ontwikkelt onderwijs over ondernemerschap op bachelor-, master en MBA-niveau voor verschillende universiteiten in Nederland. Tienduizenden studenten per jaar worden zo gestimuleerd om het ondernemerschap aan te gaan. In het gebouw aan het Marconiplein zitten talloze bedrijfjes en bedrijven, vaak met hele jonge ondernemers die al zeer succesvol zijn. Directeur Martin Luxemburg laat u in een rondleiding met enkele ondernemers kennismaken en vertelt hoe het Erasmus Centre for Entrepreneurship startende en doorgroeiende ondernemers helpt.

7 februari 2020, aanvang 17.00
29 oktober 2020, aanvang 17.00

 

Kunstroute Woudestein

De kunstroute leidt langs veel verschillende soorten buitenkunst op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam, langs kunstwerken die binnen staan opgesteld en uiteraard de art gallery.
De kunstverzameling van de EUR is breed: van sculpturen en reliëfs, tot glaskunst en kunst verwerkt in versieringen van wand, vloer of muur. Anne Clement, advisor Art Affairs,  leidt u rond en vertelt de verhalen achter de kunstwerken en hoe de Erasmus Universiteit Rotterdam de werken heeft verkregen. We sluiten af met een drankje en bitterbal in het Erasmus Paviljoen.

26 maart 2020, aanvang 17.00
30 oktober 2020, aanvang 17.00

 

Tea met de Rector

Ontmoet de Rector Magnificus in een informele setting. Onder het genot van een High Tea vertelt hij over de huidige positie en toekomstplannen van de universiteit, de markt waarin universiteiten zich tegenwoordig begeven en kunt u al uw vragen stellen.

16 april 2020, aanvang 16.00
6 oktober 2020, aanvang 16.00

Locatie: Campus Woudestein