Trustfonds

Ook onze zusterorganisatie, Stichting Erasmus Trustfonds, zet zich sinds 1913 in voor de groei en bloei van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij doet dit door financiële ondersteuning te bieden aan projecten en activiteiten die bijdragen aan nóg beter onderwijs en onderzoek of die studenten en medewerkers ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. Deze extra geldstroom heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam hard nodig om zich op wereldschaal te kunnen blijven meten aan andere universiteiten.

De Erasmus Universiteit Rotterdam verdient de hulp van alumni, studenten, bedrijven en andere betrokkenen. Het Erasmus Trustfonds zet zich hiervoor in door fondsen te werven en relaties te leggen. Universiteiten spelen in de globalisering van onze samenleving een belangrijke rol. Snelle veranderingen en ontwikkelingen zijn de norm in technologie, in de medische wereld, in economie of politiek en de samenleving. Baanbrekend onderzoek en ontwikkelingen vragen om lange termijn, substantiële investeringen en goede relaties met alumni en bedrijven. De topuniversiteiten in de wereld hebben endowments (vermogensfondsen) om dergelijk world-leading onderzoek en top wetenschappers te kunnen financieren en kunnen scholarships bieden aan de beste studenten. We zijn er van overtuigd dat ook de Erasmus Universiteit de vrijheid van een onafhankelijke inkomstenbron nodig heeft om nog meer ontdekkingen en excellentie te kunnen financieren.

Wilt u meer weten over de projecten die de Stichting Erasmus Trustfonds ondersteunt of hoe u zelf bij kunt dragen aan het werk van de Erasmus Universiteit?

Klik hier om naar de website van Stichting Erasmus Trustfonds te gaan.