Nieuws en Evenementen 15 oktober 2020

Program Manager (32 uur)

De functie

Program Manager bij opdrachtgever Vereniging Erasmus Alumni Trust is een pittige job voor een bruggenbouwer die meebouwt aan een kwalitatief hoogwaardig netwerk van alumni van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sleutelwoorden zijn strategie, visie, samenwerking, creëren van “value add” voor leden en universiteit, doelgroepen, ledengroei, netwerken en evenementen. Jij initieert en implementeert nieuwe concepten en overziet – als spin in het web – alle projecten binnen de organisatie en werkt aan het gezamenlijke doel. De Erasmus Alumni Trust heeft tot doel het versterken van de onderlinge band tussen de leden van de vereniging en het versterken van de band van de vereniging met zusterorganisatie Stichting Erasmus Trustfonds; daarnaast het versterken van de band met de Erasmus Universiteit Rotterdam in het algemeen en met haar studenten, oud-studenten/alumni, promovendi, hoogleraren en medewerkers in het bijzonder.

We zoeken een teamplayer, een sterke persoonlijkheid (m/v) met goede social skills die overtuigend te werk gaat, goed kan organiseren en improviseren en een helder plan strategisch kan uitwerken en pragmatisch kan uitvoeren. Je organiseert meerdere activiteiten en bijeenkomsten per jaar voor zowel alle leden als doelgroepgericht, waarbij actief aansluiting wordt gezocht bij de Erasmus Universiteit Rotterdam en bij de kennis en ervaring binnen het alumni netwerk. Het “Erasmus- en Rotterdam-gevoel” speelt hierbij een belangrijke rol.

Het is een veelzijdige positie, je bent het boegbeeld van de Erasmus Alumni Trust en je hebt vanuit deze functie veelvuldig contact met de leden binnen het alumni netwerk. Je bent een verbinder, een netwerker, een warm empathisch figuur met goede sociale vaardigheden en uitstekende communicatie, zowel intern als extern. Je staat stevig in je schoenen, je bent resultaat- en klantgericht en je kan goed projecten en mensen met elkaar in verbinding brengen. Je gesprekspartners zijn onder meer bestuurders van de universiteit en alumni (daar zitten aansprekende namen tussen van CEO’s, jonge ondernemers en ministers etc.). Je bouwt en onderhoudt tevens de contacten met andere alumni- en studenten(gezelligheids)verenigingen. Je hebt een professioneel gedreven aanpak en in alles ben je dé regisseur van het Bestuur, waar je een actieve dialoog mee houdt. Je woont in of in de regio Rotterdam en je rapporteert aan het Bestuur van de Erasmus Alumni Trust (functie voor 32 uur per week).

De opdrachtgever

Vereniging Erasmus Alumni Trust (EAT) is ontstaan op 1 januari 2019 door een fusie tussen de Vereniging Erasmus Trustfonds en de Erasmus Alumni Vereniging. De roots van beide fusieverenigingen gaan terug naar de begintijd van de Erasmus Universiteit Rotterdam (1913). Het EAT-netwerk bestaat uit zo’n 2.500 leden van alle faculteiten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, één van de beste en grootste universiteiten van Nederland. De EAT vertegenwoordigt de alumni-gemeenschap (oud-studenten) van de Erasmus Universiteit Rotterdam die actief betrokken willen blijven bij hun universiteit en met de alumnipopulatie. De vereniging (met een bestuur van acht leden) maakt deze verbinding mogelijk door activiteiten, zoals lezingen, webinars, evenementen en rondleidingen te organiseren, en houdt de oud-studenten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam. Leden betalen een jaarlijkse bijdrage en delen hun kennis én netwerk op hun beurt met de studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De kantoororganisatie van de Erasmus Alumni Trust bestaat uit een Program Manager en een Office/Event Manager, die naast elkaar functioneren en waarvan verwacht wordt dat zij elkaar ondersteunen en nauw met elkaar samenwerken.

Functie-eisen:
WO werk- en denkniveau
Bij voorkeur alumnus/alumna van Erasmus Universiteit Rotterdam
Sterke persoonlijkheid, stevig in zijn/haar schoenen, natuurlijk leiderschap
Warm empathisch figuur, verbinder, bruggenbouwer, netwerker
Neemt initiatief, is pro-actief, resultaat- en klantgericht
Goed organisator, regisseur, teamplayer, projectmanager
Goede sociale vaardigheden en uitstekende communicatie
Vloeiend Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk
Woonachtig in of in de regio Rotterdam

Arbeidsvoorwaarden:
De opdrachtgever kent een totaalpakket van aantrekkelijke (secundaire) arbeidsvoorwaarden.

Reacties graag naar Sterling & Holmes; http://www.sterlingholmes.com/nl/vacatures/program-manager-32-uur-223